Kuszkusz teljes kiörlésű

Menő-jövő
1990Ft / kg
Raktáron
Gabonafélék és hüvelyesek / Gabonafélék
Nyomokban földimogyorót, szezámmagot, dióféléket tartalmazhat!Száraz, hűvös helyen tartandó!VegánNatúr
kg

Részletek

Származási hely: Franciaország

Glutént tartalmaz!


Átlagos tápérték 100 g termékben

Energia 628 Kcal / 2593 Kj

Zsír 56 g

Amelyből telített zsírsavak 4,5 g

Szénhidrát 4 g

Amelyből cukrok 4 g

Rost 12 g

Fehérje 21 g

Só 1 g


A növényről:

A hántolt őröletlen vagy durvára őrölt durumbúzából készült, berber eredetű étel. A kuszkusz (mint alapanyag) alapját többnyire búza-, árpa-, zab- és kukoricadara adja. Eredetileg a mainál kevésbé hatékony malomköves õrlés melléktermékeként keletkezett daraszemeket víz és liszt hozzáadása mellett kézzel kb. 3 mm-es galacsinokká sodorták, majd leszitálták. Ezeket a nagyon apró daraszemeket vonják be durumbúzából készült liszttel.


Beltartami értékei:

Lassan felszívódó szénhidrátokat tartalmaz, sok zöldséggel fogyasztva megkönnyíti az emésztést, a benne lévő szelénnek köszönhetően pedig javítja a közérzetet, véd a szabadgyököktől, nagy mennyiségű káliumot tartalmaz, ami segít helyreállítani a félkész, illetve túlságosan feldolgozott táplálékok fogyasztása következtében felborult folyadékháztartást.


Felhasználása:

A tökéletes kuszkuszhoz elegendő a következő arányt betartani:

1 bögre kuszkusz és 1 bögre forró víz, melyet lefedve állni hagyunk és ha felszívta a vizet, fűszerezhetjük, ízesíthetjük. Szinte bármivel fűszerezhető, de különösen jól illik hozzá a petrezselyem, a koriander, a menta, a fahéj, a római kömény, a cayenne bors, kurkuma vagy a gránátalma.

Szaftos ételekhez, sült zöldségekkel kiváló köret, de aszalványokkal és túróval remek desszert készíthető belőle.

Marokkóban sáfrányt kevernek hozzá, Algériában paradicsomot a kolbászos ebédhez, Tunéziában csípős harissa szószt. Izraelben is alapétel. Európában elsősorban Franciaországban kedvelt és elterjedt.

Felhasználási módja rendkívül változatos: eszik húsos (csirke, bárány, nyúl, marha, borjú) vagy halas, zöldséges raguk vagy különféle tajine-ok köreteként, de készítik salátának vagy előételnek is paradicsommal, különféle nyers zöldségfélékkel és rengeteg zöldfűszerrel, elsősorban petrezselyemmel, korianderrel és mentával, régiók és ízlésük szerint. Édességnek is finom, tejjel, mézzel, aszalt gyümölcsökkel. 

A menő jövő cookie-kat használ. Elfogadod a használatukat?